Smart System av Bosch

Bosch Smart System tar dig raka spåret till den digitala eBike-framtiden. eBike Flow-appen, batteriet, displayen, manöverenheten, drivenheten och Bosch eBike ABS är helt uppkopplade i Smart System. Genom regelbundna trådlösa uppdateringar har de alltid den senaste versionen och utökas med nya funktioner. Du styr alla funktioner i Smart System via eBike Flow-appen. Oavsett om du är på väg till jobbet eller tillbringar helgen med stigcykling: De tekniskt och visuellt perfekt avstämda komponenterna gör att du kan anpassa din cykelupplevelse och ta cykelglädjen till nästa nivå.

Bosch Smart System tar dig raka spåret till den digitala eBike-framtiden. eBike Flow-appen, batteriet, displayen, manöverenheten, drivenheten och Bosch eBike ABS är helt uppkopplade i Smart System. 

App

Så fungerar Connected Biking

eBike Flow-appen ansluter dig till din eBike – och din eBike med den digitala världen. Med trådlösa uppdateringar kan du alltid hålla dina komponenter uppdaterade via eBike Flow-appen och ständigt utöka funktionerna. Det gör det ännu roligare att cykla eBike.

eBike Flow-app

eBike Flow-appen ger dig möjlighet till en individuell, uppkopplad cykelupplevelse. Den är den centrala delen av Bosch.

Fjärrkontroller och displayer 

Full assistans även bakom styret

Smart System från Bosch eBike Systems erbjuder olika displayer och styrenheter för att passa dina behov. Om du är ute med din eMTB är den sportiga följeslagaren System Controller samt Mini Remote och Kiox 300 idealiska för dig. Brukar du röra dig i stan med din eBike, är LED Remote, Intuvia 100 och SmartphoneGrip ett bra val för dig.

Batterier

Mångsidiga eBike-energileverantörer

Batterierna i Smart System lagrar rätt mängd energi för varje användningsområde och finns i både internt och externt format. För långa turer i krävande terräng kan du till exempel ta till kraftpaketet PowerTube 750. Tack vare Bosch eBike Systems erfarenhet och intensiva tester är dessa batterier bland de säkraste på marknaden.

eBike Protect

Ökad säkerhet genom Connectivity

Eftersom alla komponenter i Smart System är uppkopplade kan funktioner och egenskaper ständigt utökas. Redan nu kan du till exempel dra nytta av extra stöldskydd genom funktionerna eBike Lock och eBike Alarm. På vägen ger Bosch eBike ABS säkerhet och stabilitet vid inbromsning. På så sätt cyklar du säkrare och kan ställa ifrån dig cykeln utan att ständigt behöva oroa dig.

eBike Lock

Smart System fungerar som ett kompletterande stöldskydd till det mekaniska låset. Din smartphone är den digitala nyckeln.

eBike Alarm och ConnectModule

eBike Alarm är nästa steg efter eBike Lock för ett ännu mer omfattande stöldskydd: Det har en automatisk larmfunktion för att avskräcka potentiella tjuvar. Om det värsta ändå skulle inträffa kan du också spåra var din eBike befinner sig. Detta möjliggörs av ConnectModule.

Bosch eBike ABS

Bosch eBike ABS hjälper dig att bromsa effektivare och säkrare – oavsett om du cyklar i staden, på oasfalterade cykelvägar eller på stigar.

Assistanslägena

Cargo

Maximal assistans för eCargo Bikes med upp till 400 % av din egen kraftinsats och optimala startegenskaper – även när den är fullastad.

Turbo

Omedelbar och maximal assistans även vid hög kadens för branta stigningar.

Auto*

Automatisk anpassning av assistansen om hastigheten sjunker på grund av stigningar eller plötslig motvind.

eMTB**

Dynamisk assistans för en naturlig cykelkänsla och optimal kontroll vid eMountainbiking.

Sport

Kraftfull assistans för universell användning – vid sportig cykling eller snabb pendling i stadstrafik.

Tour

Konstant assistans under turer med stor räckvidd.

Tour+***

Steglös assistans för energisnål cykling och en naturlig cykelkänsla på sportiga turer.

Eco

Liten assistans vid maximal effektivitet för maximal räckvidd.

Off

Ingen assistans, samtliga displayfunktioner är tillgängliga.

* I Auto-läget varierar assistansnivån mellan assistanslägena Tour och Turbo resp. Cargo.

** I eMTB-läget varierar assistansnivån mellan assistanslägena Tour och Turbo.
*** I Tour+-läget varierar assistansnivån mellan assistanslägena Eco och Turbo.

Alla tillgängliga assistanslägen kan kombineras fritt på eBikes med Smart System. Vi kan aktivera upp till fyra lägen (utöver Off-läget) och på så sätt anpassa dem perfekt utifrån dina behov (förutsatt att cykeltillverkaren inte har förbjudit ändringar). Med hjälp av de individuella assistanslägena kan du konfigurera lägena Eco, Tour, Sport och Turbo efter dina behov via eBike Flow-appen. Du kan då justera assistansen, dynamiken, vridmomentet och maxhastigheten.

Från och med modellår 2023 får du också ytterligare säkerhet med Bosch Smart System:

Bosch eBike ABS möjliggör säkrare inbromsning: eftersom ingen eBike är lika finns det inte ett ABS för alla, utan ett anpassat ABS för varje eBike-typ – från eCity till eMTB. Det stöder bromsförloppet på alla underlag optimalt, ger ökad säkerhet i staden och på din trekkingtur, samt förbättrar din prestation på utmanande stigar.

Hill Hold-funktionen förhindrar att din eBike rullar bakåt i en brant backe. Den kompletterar den smarta påskjutningshjälpen.

Tjänsten eBike Alarm säkrar din eBike med en digital nyckel, intelligenta larmfunktioner och – om det värsta skulle hända – låter dig spåra var din eBike befinner sig.

Tack vare det nyutvecklade Auto-läget kan du från och med modellår 2023 cykla avslappnat utan att behöva växla. Din eBike känner igen stigningar i omgivningen och anpassar automatiskt assistansen – det har aldrig varit så enkelt att cykla eBike!

Den nya manöverenheten System Controller och det praktiska komplementet Mini Remote ger inte bara din eBike ett snyggt utseende, utan gör också användningen av displayen ännu mer intuitiv.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.